måndag, december 24, 2007

The return of the allmighty Tsar of Karlstad

Efter några dagars privata anti-blogg aktioner på mitt rum, där jag bland annat i massiv protest sov på mattan, är jag nu tillbaka i ondskans makter. Slaviskt tvingas jag tillbaka in i vanmakten och smärtornas rike, blogspot.com.

En man med tvivelaktig moralisk människosyn undvek idag att säga godag på min dagliga runda med hunden. Ack... mänskligheten står med ett stup på ena sidan och 398 hungriga tigrar på den andra. Men det värsta är inte situationen... det är att vi glömde fallskärmen.

Klockren. Inte sant?

Och ni som brinner för miljön och vårt ynkliga släktes fortsatta överlevnad kan ju alltid bli eremiter. Ni kan tjäna pengar som fakirer. EKOLOGISKA FAKIRER.

Risken finns. Att det är igelkottarna istället för människorna som ryker om allt för många hoppar på mitt förslag.

Jag vet att jag har många naturnördar i min bekantskapskrets och tänkte därför bidra med ett råd inför eder framtid som forskare. Gör INTE:

pff... åt helvete med alltihop. Imorgon gäller inhandlande av saker som tjuter, sprakar och smäller. Jag ska nog inte dra på allt för stort vad gäller fyrverkerier. Jag tänkte mig något litet... i stil med det här: http://youtube.com/watch?v=D9hnj29iFwk

Och någon smällare... inget stort där heller: http://youtube.com/watch?v=wjW7srAvtSY&feature=related

Nu vet ni vad ni har att se fram emot. Cheers.

Leafar

söndag, december 23, 2007

En brottslig handling i skärmens kalla sken (Jocke Berg släng dig i väggen)

Ja. Det borde vara olagligt att skriva blogginlägg vid den här tiden på dygnet. Det lär ju bara bli dravel och osammanhängande rappakalja.

Då en mycket liten fågel vid namn Piär skulle ta sin första flygtur var det åska. Eftersom Piär var en mycket rädd lite fågel vågade han inte ta sin första flygtur när det åskade. Han tog den när det var sol istället. The end.

Idag var ännu en dag på året. Precis som alla andra dagar på året.

Den var mycket slät och inte alls något speciellt. Precis som de flesta andra dagar på året.

Jag vaknade av att jag ramlade ur sängen igen. Slog huvudet i nattduksbordet igen. Inte så illa som de förra gångerna dock. Man lär sig, man lär sig. Jag hoppas jag vaknar lite mer "Shall we say satisfactory, yes?".

The very end of the end.

Leafar (lustigt det här med att signera sina blogginlägg. Vem annars kan egentligen ha skrivit dom? Äh. Det är tufft så det får bli en fortskridande tradition.)

Leafar (var ju tvungen att signera den avslutningen.)

Leafar

torsdag, december 20, 2007

Plagierar en Ängö-bo och ber er besöka: http://afutadaku.myminicity.com/

Jag städade i 9 timmar igår, med avbrott endast för mat. Rummet är rent som en tvål i en tvättmaskin och jag har även infogat en mycket estetisk myskänsla med hjälp av värmeljus. Jag är bara bäst. Men:


Igår provade vi även studentmössor och eftersom jag för det första är en snål jävel och för det andra tycker att det inte är prisvärt blev resultaten en budgetmössa á 129:- med Nv-strimma á 19:- och siffrorna 08 á 59:-. Annars kunde man ju, om man är totalt studenthajpad, köpa diamantmössan á 249:- med guldbrodyr á 159:-, brodyr bak á 99:-, 4 guldbokstäver á 99:- och naturkonkarden á 59:-. Allt som allt 665:-.

Jag kom idag fram till att jag gillar herr Schopenhauer mer än jag från början trott. Hans mål var nämligen, bland annat, att utveckla och korrigera felen i Kants transcendentala idealism och Kant är ju som beKant en mycket tuff prick inom etikfilosofin.

Kants filosofi inom området "viljan, själen och Gud" (enligt wikipedia).

"Denna inskränkning av människans kunskapsförmåga till det fenomenella, innebär inte bara att den oberoende verkligheten är permanent dold för oss, utan också att de eviga frågorna om viljans frihet, själens odödlighet och Guds existens aldrig kan bli besvarade i vetenskaplig mening. Inte desto mindre måste vi tro på dessa ting, menar Kant, om vi ska kunna upprätthålla en moral. Att det i den fenomenella världen inte finns någon frihet, odödlighet eller Gud utesluter inte att det gör detta i den noumenala världen, menar Kant, vilket innebär att det noumenala inte bara blir det ovetbaras utan också trons och förhoppningarnas domän."

Jag blev dock en ynka gnutta besviken när jag läste detta. Han borde hållt sig till etiken/plikten och det kategoriska imperativet. Jag håller fulllständigt med i första delen:

"Denna inskränkning av människans kunskapsförmåga till det fenomenella, innebär inte bara att den oberoende verkligheten är permanent dold för oss, utan också att de eviga frågorna om viljans frihet, själens odödlighet och Guds existens aldrig kan bli besvarade i vetenskaplig mening."

Precis vad jag tror. Om vi endast håller oss till den fenomenella delen kan vi inte heller finna bevis för Guds, själens eller t.ex. viljan existens. (Minns att han här inte nämner om det är rätt eller fel, endast konstaterar) Däremot den här delen:

"Inte desto mindre måste vi tro på dessa ting, menar Kant, om vi ska kunna upprätthålla en moral."

Den delen av hans filosofi måste väl ändå anses vara motbevisad? Skulle människan inte kunna hålla en God moral utan tron på det noumenala? Strunt.

"Att det i den fenomenella världen inte finns någon frihet, odödlighet eller Gud utesluter inte att det gör detta i den noumenala världen, menar Kant,"

Det har han givetvis rätt i.

"vilket innebär att det noumenala inte bara blir det ovetbaras utan också trons och förhoppningarnas domän."

Vilket han också har rätt i. det noumenala kan ju inte bevisas av någon som bara litar till det fenomenella. Jag tror som Kant i det mesta här men som sagt. Hans syn att det tron till det noumenala skulle vara en nödvändighet för god moral känns på gränsen till absurd för min del.

Allt för idag.

Leafar

måndag, december 17, 2007

Alle warten auf das Licht - - - - Hier kommt die Sonne

Sant!

Det är slut på dagen. Bara nån timme kvar. Jag såg Clockwork Orange igen. Jag bör kanske inte köra slut på den. Men den är en drog... som "milk-plus and some of the old Ultra-violence".

Jag kan 28 decimaler på talet 'e' utantill nu. (2,7182818284590452353602874713). Nej, jag tittade inte på talet när jag skrev det. Tränade in det igår.

...och visst väntar vi alla på ljuset? Är det inte så? På någon typ av överjordiskt fenomen som bara ska ställa allting till rätta. För vi är ute på tunn is nu. Allihop. Jag vill inte verka som någon förlegad gammal domedagsprofet men vi är tamej f*n på väg käpprätt åt skogen. Hela världen menar jag. Om vi ska göra något åt det? Om det har någon betydelse alls? Ingen aning. Gör som ni vill... (som om jag skulle ha makten att påverka er ändå) Men skippa GreenPeace. Skogsfjollor som bara vill ha en ursäkt till att preja valfångstfartyg, köra snabba båtar och vara med om lite äventyr i form av "hjältedåd".


Men jag tror inte vi kommer se skymten av solen alls faktiskt. Vi dör ut, i en värld så nedsmutsad att vi inte kan se eller andas. Det blir nog bra...

und die Welt zählt laut bis zehn

Eins


Zwei


Drei


Vier


Funf


Sechs


Sieben


Acht


NeunAUS!!!

Leafar

söndag, december 16, 2007

"En dag i 25km/h" eller "Tretton år och tre månader senare"

Ja. Det gick långsamt idag.

Gjort:
-CV lämnat till Bookia
-Jacka inhandlad
-Pi sedd


Det har gått lång tid nu. Jag känner mig mer distanserad än någonsin tidigare. Det är långt bort till allting på något sätt. Det var en länge sedan det var skola, länge sedan det var sommar, länge sedan jag gick på högstadiet, länge sedan jag flyttade från karlstad, länge sedan mamma dog, länge sedan jag inte fanns. Antingen är det anledningen till att allt går så långsamt, eller så är det tvärtom. Men vad är i så fall orsaken till mina 25km/h-dagar? Det spelar ingen roll. Vare sig jag umgås med människor, spelar gitarr, sitter ensam och är passiv. Jag låter patetiskt klyschig men det är ärligt talat en ganska bra beskrivning av det hela.

Om det fanns något enkelt sätt att mäta lycka på så skulle kanske utilitarismen vara lite mer användbar än i dagsläget. Den klassiska alltså. Det finns ju lika många versioner som det finns hål i ett nätlinne. Det är nästan så man vill rita upp ett system över hur man värderar lycka... men det skiter sig ändå när alla har olika moral. Den negativa utilitarismen är kanske enklare i praktiken men den känns så negativ(och andra självklara konstateranden).

Dagens filosofi:
Nej, inte utilitarismen för den kan man inte lita på. Då litar jag mer på I. Kant's pliktetik. "Handla endast efter den maxim genom vilken du tillika kan vilja att den blir en allmän lag"
Uttjatad, jag vet. Men tankvärd.

Nu är det väl ändå dags att sluta snacka skit? Inte? Nähej.

Dagens väderprognos:
Som Antarktis vintertid fast varmare. Dock inte allt för exakt lika varmt som på Grönland.

Att vara konfunderad/fundersam(same shit):
Hur ska vi någonsin kunna se oss själva som enskilda individer(vilket vi bör göra) om det överhängande kravet från mänsklighet x säger att vi ska in i det sista anpassa oss efter andras ramar. Hur kan man ha så motstridiga krav utan att på något sätt förstöra sig själv? Eller åtminstone utan att någon ser det.

Nos vemos

Leafar

fredag, december 14, 2007

Humoristiskt nog handlade mitt lucia-inlägg om talet 'e'

Det har gått ännu en dag, det är fredag och jag har dagens bas-spelande i ömma fingrar. Jag vet, jag är en mes. Fel... jag är inte manlig och jag tar det som en komplimang så försök inte ens. Dagen var, låt oss säga underhållande för att inte verka pessimistiska. Jag började dagen med klassråd. Det blev diskussioner kring massa trams. Jag la mig inte i... blev bara irriterad. Sedan var det matte... fortsatt räkning med komplexa tal, en hel del snackande om Stephen Hawkings och ja... that's it. Sen var det svenska. Läste ett stycke ur Ernest Hemmingway's "den gamle och havet". Fick höra en del kul om Hemmingway också. Han ska tydligen ha monterat kulsprutor på sin privata lyxyacht och åkt ut för att jaga tyskar under andra världskriget. En liten äventyrare alltså. Sen kemi med tidernas mest underhållande lärare. Tack för det. Nu slut. Adjö.(Lägger in lite bilder så att ni har nått kull att titta på)

Dire Straits

Världens näst bästa bok

Författaren till världens bästa samt världens näst bästa bok. (plus 'Norwegian wood')
Haruki Murakami

Adios amigos. Ahora, quizas voy a dormir un poco y despues tengo que llamar señor David. Hasta luego.

Leafar

torsdag, december 13, 2007

"Talet 'e'" eller "Anti-blogg-inlägg"

2.7182818284590452353602874713526624977572470936999595749669676277240766303535
47594571382178525166427427466391932003059921817413596629043572900334295260595630
73813232862794349076323382988075319525101901157383418793070215408914993488416750
92447614606680822648001684774118537423454424371075390777449920695517027618386062
61331384583000752044933826560297606737113200709328709127443747047230696977209310
14169283681902551510865746377211125238978442505695369677078544996996794686445490
59879316368892300987931277361782154249992295763514822082698951936680331825288693
98496465105820939239829488793320362509443117301238197068416140397019837679320683
28237646480429531180232878250981945581530175671736133206981125099618188159304169
03515988885193458072738667385894228792284998920868058257492796104841984443634632
44968487560233624827041978623209002160990235304369941849146314093431738143640546
25315209618369088870701676839642437814059271456354906130310720851038375051011574
77041718986106873969655212671546889570350354021234078498193343210681701210056278
80235193033224745015853904730419957777093503660416997329725088687696640355570716
22684471625607988265178713419512466520103059212366771943252786753985589448969709
64097545918569563802363701621120477427228364896134225164450781824423529486363721
41740238893441247963574370263755294448337998016125492278509257782562092622648326
27793338656648162772516401910590049164499828931505660472580277863186415519565324
42586982946959308019152987211725563475463964479101459040905862984967912874068705
04895858671747985466775757320568128845920541334053922000113786300945560688166740
01698420558040336379537645203040243225661352783695117788386387443966253224985065
49958862342818997077332761717839280349465014345588970719425863987727547109629537
41521115136835062752602326484728703920764310059584116612054529703023647254929666
93811513732275364509888903136020572481765851180630364428123149655070475102544650
11727211555194866850800368532281831521960037356252794495158284188294787610852639
81395599006737648292244375287184624578036192981971399147564488262603903381441823
26251509748279877799643730899703888677822713836057729788241256119071766394650706
33045279546618550966661856647097113444740160704626215680717481877844371436988218
55967095910259686200235371858874856965220005031173439207321139080329363447972735
59552773490717837934216370120500545132638354400018632399149070547977805669785335
80489669062951194324730995876552368128590413832411607226029983305353708761389396
39177957454016137223618789365260538155841587186925538606164779834025435128439612
94603529133259427949043372990857315802909586313826832914771163963370924003168945
86360606458459251269946557248391865642097526850823075442545993769170419777800853
62730941710163434907696423722294352366125572508814779223151974778060569672538017
18077636034624592787784658506560507808442115296975218908740196609066518035165017
92504619501366585436632712549639908549144200014574760819302212066024330096412704
89439039717719518069908699860663658323227870937650226014929101151717763594460202
32493002804018677239102880978666056511832600436885088171572386698422422010249505
51881694803221002515426494639812873677658927688163598312477886520141174110913601
16499507662907794364600585194199856016264790761532103872755712699251827568798930
27617611461625493564959037980458381823233686120162437365698467037858533052758333
37939907521660692380533698879565137285593883499894707416181550125397064648171946
70834819721448889879067650379590366967249499254527903372963616265897603949857674
13973594410237443297093554779826296145914429364514286171585873397467918975712119
56187385783644758448423555581050025611492391518893099463428413936080383091662818
81150371528496705974162562823609216807515017772538740256425347087908913729172282
86115159156837252416307722544063378759310598267609442032619242853170187817729602
35413060672136046000389661093647095141417185777014180606443636815464440053316087
78314317444081194942297559931401188868331483280270655383300469329011574414756313
99972217038046170928945790962716622607407187499753592127560844147378233032703301
68237193648002173285734935947564334129943024850235732214597843282641421684878721
67336701061509424345698440187331281010794512722373788612605816566805371439612788
87325273738903928905068653241380627960259303877276977837928684093253658807339884
57218746021005311483351323850047827169376218004904795597959290591655470505777514
30817511269898518840871856402603530558373783242292418562564425502267215598027401
26179719280471396006891638286652770097527670697770364392602243728418408832518487
70472638440379530166905465937461619323840363893131364327137688841026811219891275
22305625675625470172508634976536728860596675274086862740791285657699631378975303
46606166698042182677245605306607738996242183408598820718646826232150802882863597
46839654358856685503773131296587975810501214916207656769950659715344763470320853
21560367482860837865680307306265763346977429563464371670939719306087696349532884
68336130388294310408002968738691170666661468000151211434422560238744743252507693
87077775193299942137277211258843608715834835626961661980572526612206797540621062
08064988291845439530152998209250300549825704339055357016865312052649561485724925
73862069174036952135337325316663454665885972866594511364413703313936721185695539
52108458407244323835586063106806964924851232632699514603596037297253198368423363
90463213671011619282171115028280160448805880238203198149309636959673583274202498
82456849412738605664913525267060462344505492275811517093149218795927180019409688
66986837037302200475314338181092708030017205935530520700706072233999463990571311
58709963577735902719628506114651483752620956534671329002599439766311454590268589
89791158370934193704411551219201171648805669459381311838437656206278463104903462
93950029458341164824114969758326011800731699437393506966295712410273239138741754
92307186245454322203955273529524024590380574450289224688628533654221381572213116
32881120521464898051800920247193917105553901139433166815158288436876069611025051
71007392762385553386272553538830960671644662370922646809671254061869502143176211
66814009759528149390722260111268115310838731761732323526360583817315103459573653
82235349929358228368510078108846343499835184044517042701893819942434100905753762
57767571118090088164183319201962623416288166521374717325477727783488774366518828
75215668571950637193656539038944936642176400312152787022236646363575550356557694
88865495002708539236171055021311474137441061344455441921013361729962856948991933
69184729478580729156088510396781959429833186480756083679551496636448965592948187
85178403877332624705194505041984774201418394773120281588684570729054405751060128
52580565947030468363445926525521370080687520095934536073162261187281739280746230
94685367823106097921599360019946237993434210687813497346959246469752506246958616
90917857397659519939299399556754271465491045686070209901260681870498417807917392
40719459963230602547079017745275131868099822847308607665368668555164677029113368
27563107223346726113705490795365834538637196235856312618387156774118738527722922
59474337378569553845624680101390572787101651296663676445187246565373040244368414
08144887329578473484900030194778880204603246608428753518483649591950828883232065
22128104190448047247949291342284951970022601310430062410717971502793433263407995
96053144605323048852897291765987601666781193793237245385720960758227717848336161
35826128962261181294559274627671377944875867536575448614076119311259585126557597
34573015333642630767985443385761715333462325270572005303988289499034259566232975
78248873502925916682589445689465599265845476269452878051650172067478541788798227
68065366506419109734345288783386217261562695826544782056729877564263253215942944
18039943217000090542650763095588465895171709147607437136893319469090981904501290
30709956622662030318264936573369841955577696378762491885286568660760056602560544
57113372868402055744160308370523122425872234388541231794813885500756893811249353
86318635287083799845692619981794523364087429591180747453419551420351726184200845
50917084568236820089773945584267921427347756087964427920270831215015640634134161
71664480698154837644915739001212170415478725919989438253649505147713793991472052
19529079396137621107238494290616357604596231253506068537651423115349665683715116
60422079639446662116325515772907097847315627827759878813649195125748332879377157
14590910648416426783099497236744201758622694021594079244805412553604313179926967
39157542419296607312393763542139230617876753958711436104089409966089471418340698
36299367536262154524729846421375289107988438130609555262272083751862983706678722
44301957937937860721072542772890717328548743743557819665117166183308811291202452
04048682200072344035025448202834254187884653602591506445271657700044521097735585
89762265548494162171498953238342160011406295071849042778925855274303522139683567
90180764060421383073087744601708426882722611771808426643336517800021719034492342
64266292261456004337383868335555343453004264818473989215627086095650629340405264
94324426144566592129122564889356965500915430642613425266847259491431423939884543
24863274618428466559853323122104662598901417121034460842716166190012571958707932
17569698544013397622096749454185407118446433946990162698351607848924514058940946
39526780735457970030705116368251948770118976400282764841416058720618418529718915
40196882532893091496653457535714273184820163846448324990378860690080727093276731
27581966563941148961716832980455139729506687604740915420428429993541025829113502
24169076943166857424252250902693903481485645130306992519959043638402842926741257
34224477655841778861717372654620854982944989467873509295816526320722589923687684
57017823038096567883112289305809140572610865884845873101658151167533327674887014
82916741970151255978257270740643180860142814902414678047232759768426963393577354
29301867394397163886117642090040686633988568416810038723892144831760701166845038
87212364367043314091155733280182977988736590916659612402021778558854876176161989
37079438005666336488436508914480557103976521469602766258359905198704230017946553
6788

onsdag, december 12, 2007

Onsdag med mindre mersmak än avsmak

Jag var nyss på min lillebrors luciatåg med dagisklassen. Han är bäst. Hela gruppen skrålade ut julsånger. Men inte David. Han ville hellre stå där, tyst och stilla och lukta på blommorna... stjärngosse-stjärnan menar jag. Så imorgon är det alltså lucia? Päh... har måhända julkänslan begått självmord eller är bristen på snö bara så deprimerande att den bestämde sig för att inte anlända i år?Tittade på de första scenerna ur clockwork orange igen. Lika bra fortfarande.


Så nu är jag för trött för att fortsätta skriva. Tjo.

Leafar

tisdag, december 11, 2007

Löpsedlar gör mig förvirrad och min dag är som vanligt

Enligt Aftonbladet: Madeleine hade snyggast klänning på nobelfesten. (enligt modeexpert(naturligtvis))

Enligt Expressen/Gp: Silvia hade snyggast klänning på nobelfesten. (enligt modeexpert(naturligtvis))

Enligt Metro: Viktoria hade snyggast klänning på nobelfesten. (enligt modeexpert(naturligtvis))

Dagens I-landsproblem är alltså följande: Vem i helsike hade egentligen snyggast klänning på Nobelfesten? Hur ska vi klara oss utan att ta reda på det? Ska vi behöva avgöra själva? Nej hu så hemskt... Fler experter säger jag, som får rösta om det och sedan berätta. Ja, det blir bra.

I övrigt var dagen... kemisk. Vi hade kemilabb och sysslade med titrering. Det gick nog ganska bra. Natriumhydroxidens volym tycktes stämma överens med pKa-värdet trots allt. Det är bara att hoppas på att Fosforsyran, divätefosfatet etc etc också samarbetade. Hur gick det för dig Herr D.W? Inga missöden med vattenkranar eller så? Ingen Xenongas heller? HAHAHAHA (internskämt som är meningen att ni inte ska förstå) Victory!

Idag har jag inte:
1. Orsakat någon större eldsvåda (en mindre uppstod dock nästan vid matsalsbordet i morse)
2. Råkat ut för oväntade missöden (jag visste nämligen redan om att jag skulle slå mig någon gång under dagen)
3. Sett någon bra film (D'oh)
4. inte skapat en blandning med pH 13,23 (dubbla negationer, dah)
5. längtat till mitt jobb (inget ont om pocketböcker men: Ghaaaaah!!!! Jag hatar... morr)

Dagens väderprognos:
Kallt. Herr D.W skulle säga att det inte är kallt (för om man har på sig 4 parkas och ett masugn så anar man faktiskt en gnutta värme). Jag säger dock att det är kallt. Kallt och ruggigt och härligt mörkt. Jag gillar det. Enda nackdelen med denna underbara mörka årstid är att det är så förjordat halvkallt. Hit med snön och -20 men låt mig slippa den här blaha-höst/vinter-skiten.

Nu är jag trött på dagen. Ha det bra och hejdå och sov gott.

Leafar

måndag, december 10, 2007

Konsten att få dagen att gå långsamare än en snigelparad i baktakt

Bli sjuk. Enkelt. Dagen har inte släpat sig fram. Den har legat i dödläge i en evighet till den sekund jag såg första sekunderna ur Gökboet. Sedan gick tiden fort och nu är den slut. Dagen for förbi i oändligt låg hastighet om ni förstår vad jag menar. Jag darrar fortfarande efter slutet på gökboet. En av de mest gripande filmer jag sett. Jag blev så överlycklig av det slutet. Inte för just ändelsen kanske men för att den avslutades så grymt bra. Tack så mycket för lånet som sagt. Någon tycks ha samma smak som jag. 2 av 4 avklarade(fempoängare dessutom). Kocken och Pi kvar.


Dagens låttext:

Jag är en av dom som slavar på Kung Keops pyramid
Och det är vi som jobbar nere invid foten
Och vi sliter och vi svettas för att inte tappa tid
Och det är synd om dom som inte fyller kvoten
Har man en gång kommit hit
blir man aldrig mera fri
Om man slutar här så slutar man i gropen
Men om kungen sägs att han är son av solen

Bakom femton dubbla reglar, bakom femton dubbla lås
håller rikedomen hov i maktens salar
Här finns ingenting som hotar, här finns ingenting som stör
Här är tankarna och rummen lika svala
Och om någon måste dö
eller några ska ha spö
finns det andra som kan verkställa besluten
Hit hörs aldrig ångestropen eller tjuten

Men när natten blir lång
brukar vi sjunga en sång
som dom som styr oss kan höra i vinden
Om ett folk som levde en gång
som ville bygga ett torn
som skulle räcka ända upp till himlen
Men ju högre man kom
ju mera skiljde sej dom
som bodde där uppe ifrån dom andra
Och till sist blev tornet så högt
att dom där uppe och nere
inte längre förstod varandra
Och då rasade tornet samman

Så det verkar som om om det i varje tid och i
alla sortes folk
finns några som vill skapa pyramider
där dom själva sitter överst och har makten i sin hand
medan dom som lever nedanför dom lyder
Men om dom där uppe i det blå
inte längre vill förstå
utan föraktar alla dom som ger dom mat
ska pyramiderna till sist bli deras grav


Dagens låttext(2):

Från öckerö logens dragspel och bas
Fullmånen lyser som var den av glas
Där dansar Fredrik Åkare
kind emot kind
med lilla fröken
Cecilia Lind

Hon dansar och blundar
så nära intill
Hon följer i dansen
precis vart han vill.
Han för och hon följer
lätt som en vind
men säg varför rodnar
Cecilia Lind

Säg var det för det
Fredrik Åkare sa?
Du doftar så gott
och dansar så bra
din midja är smal
och barmen är trind
Vad du är vacker
Cecilia Lind

Men dansen tog slut
Vart skulle de gå?
De bodde så nära
varandra ändå
Till slut kom de fram
till Cecilias grind
Nu vill jag bli kysst
sa Cecilia Lind

Vet Hut Fredrik Åkare
Skäms gamla karln
Cecilia Lind
är ju bara en barn
Ren som en blomma
skygg som en hind
Jag fyller snart 17
sa Cecilia Lind

Stjärnorna vandra och timmarna fly
och Fredrik Åkare är gammal
men månen är ny
Ja Fredrik är gammal
men kärleken blind
O kyss mig igen
sa Cecilia lind

Jag är lite patriotisk och sorgsen idag. Ta det med behag.

Leafar

söndag, december 09, 2007

Fyra åsikter om julbelysningen på Berzeliigatan

Först jobbade jag, sedan slutade jag och gick, via Avenyn, till Berzeliigatan för att ta bussen. Där stötte jag på tre pensionärer och vi hamnade i samspråk om de olika ljusstakarna och stjärnorna i fönstren på andra sidan gatan. Vi var tämligen överens om att en viss ljusstake på våning tre såg väldigt konstig ut. Dålig smak kom vi fram till. Trevliga människor.

Det här är bara nonsens. Det här är bara nonsens. Det här är bara nonsens. Det här är bara nonsens. Det här är bara nonsens. Det här är bara nonsens. Det här är bara nonsens. Det här är bara nonsens. Det här är bara nonsens. Det här är bara nonsens. Det här är bara nonsens. Det här är bara nonsens. Det här är bara nonsens. Det här är bara nonsens. Det här är bara nonsens. Det här är bara nonsens. Det här är bara nonsens. Det här är bara nonsens. Det här är bara nonsens. Det här är bara nonsens. Det här är bara nonsens. Det här är bara nonsens. Det här är bara nonsens. Det här är bara nonsens. Det här är bara nonsens. Det här är bara nonsens.

Till skillnad från det här: "Vi måste gå till botten med det här." Göran Persson, om nya fakta kring Estonia

Leafar

Hur skriver man en lång rubrik till ett kort inlägg? Aha!

Jag måste jobba. Jag är förbannad.

lördag, december 08, 2007

Hi, hi, hi there! At last we meet. Our brief govoreet through the letter-hole was not, shall we say, satisfactory, yes?

Welly, welly, well. Det var en av de absolut bästa filmer jag sett. Ingen tvekan om det. När jag hade sett en minut in i filmen var jag... vad ska vi säga? Att säga att jag var fast är en underdrift. Jag var fängslad snarare. På en minut. Om ni inte sett: SE! Om ni sett: Varför fick ni mig inte att se filmen tidigare?
Tackar så hjärteligast för lånet.

Man kan gå in på så många detaljer i den filmen och så många snygga kopplingar att man... man nästan...

Jag var på Allum idag och jag kom fram till två saker under mitt strövande.
1. Rulltrappor har en tendens att gå åt fel håll oavsett färdriktning.
2. Människor med allt för mycket stress ser underhållande ut när de rör sig. Ryckigt och liksom... nervöst.

Över och ut

Leafar

fredag, december 07, 2007

Konsten att välja musik till städningen av rummet och diverse skit

Precis vad det låter som. Jag gjorde helt rätt val när jag beslutade mig för att lyssna på Ebba Grön under garderobröjningen. Jag uttryckte infernaliskt hat till tonerna av "Beväpna er", vrålade ut min otålighet till "profit" och snyftade en stund till "die mauer". Starka rekomendationer till er som städar med andra ord.

Och dagen har varit tämligen lyckad. Brandlarmet gick av någon anledning och jag fick se en brandbil. JÄ!! Det var dock en av de sämre delarna på dagen. Precis när sista lektionen skulle till att sluta gick det och vi fick ta nästa buss.

Dagens låtar:
Razorlight - Golden touch
The Animals - House of the rising sun
Extremoduro - La verdad de la puerta de atras
Rammstein - Ohne dich

Det var nog vad jag lyssnat på.

Jag råkade av okänd anledning snappa upp att det är Idolfinal ikväll. Då vet ni det, så att ni kan hålla er på mils avstånd från närmsta tv-apparat. Ni kan tacka mig sen... med kakor eller kladdkaka vore gott. Jag såg Simpsons idag. Homer jobbade med att köra glassbilen. Jättekul.

Så jag måste citera Homer från ett annat avsnitt angående böcker:

Homer Simpson
: Books are useless! I only ever read one book, "To Kill A Mockingbird" and it gave me absolutely no insight on how to kill mockingbirds! Sure it taught me not to judge a man by the colour of his skin... but what good does that do me?

Den passade bra. I tvåan när vi skulle läsa en skönlitterär bok av en kvinnlig författare i engelskan så hittade jag just den boken och frågade mina vänner: "Är Tokilla Mockingbird en man eller kvinna?". Jag blev kallad Tokilla efter det. Så kan det gå.

Dagens konstaterande(i plural):
Det regnar igen. Det är mörkt fortfarande. Det är kyligt ute. Det är varmt här inne. Jag tror inte på tomten längre. Jag litar inte på mig själv längre. Jag hatar att jag hatar. Man kan inte vara säker på någonting. Jag är inte säker men jag tror att det är så.

Flödesskrivning:
Jag hade här tänkt skriva lite vad som dyker upp i huvudet och det är också precis vad jag råkar göra just nu. Det var kanske en av de längre meningar jag skrivit. Jag lyssnar på Keops Pyramid av Hoola Bandola band och jag blir lite gladare när jag får höra bra musik. De sjunger om Babylons torn och symboliken är faktiskt riktigt bra i den låten. Jag vill åka till Tibet och jag vill tågluffa och jag vill ha volontärer till nyår. Men framför allt vill jag kanske sluta flödesskriva. Mitt tangentbord tar lite extra stryk när jag försöker skriva lika snabbt som jag tänker.

Oh... man kan skriva pyttelitet. Och pyttestort.
Leafar

torsdag, december 06, 2007

Jag har det som lite av en grej att skriva långa rubriker

Därför fick även den här en sådan. Åja. Igår var det julfest på Nv-programmet. 18:00 satt vi lydigt och åt mat som jag inte gillar. Julmat med andra ord. Sedan fick vi ris a la malta som efterrätt. Jag hatar risgrynsgröt och risgrynsgröt med grädde är väl ingen vidare uppgradering. Med sjuhelsikes mycket saftsås (som inte ska drickas) går det ner men saftsåsen (som inte ska drickas) tog ju slut direkt. Värdelöst. Men det var bara maten som var lite åt det svaga hållet. Resten var faktiskt kolossalt underhållande. Vid 21:45 drog vi dock vidare till Sticky fingers där det också var riktigt trevligt.

Idag var det dock tillbaka till normalitetens normala vardag. (Lagom är lagom)
Ett antal zombier närvarade vid första lektionen som började 11:45. Själv ser man ju till att vara utvilad(okej, det var en överdrift) och håller fast vid löftet att aldrig bli bakfull(full alls för den delen). Jag är halvnykterist. Jag är hälsosam på alla fronter... utom möjligtvis träningsfronten. Jag är aningen(okej, det var en underdrift) lat.

Nu ska jag diskutera rökning. Det finns massor av fördelar med rökning.Fördel nr 1
Du har alltid en ursäkt för att dra dig ur sociala sammanhang med orden "jag ska bara ut å ta en cigg".

Fördel nr 2
Du ser helt enkelt genomhäftig ut i westernhatt och kisande ögon.

Fördel nr 3
Eftersom du röker har du alltid med dig tändare el. tändstickor. Det ökar dina chanser att överleva om du går vilde i skogen.

Det finns egentligen bara några få nackdelar.
1. Du dör (vilket du ändå kommer att göra)
2. Du får lungor som är svartare än nytjärad asfalt(Men svart är ju både trendigt och snyggt)

resten orkar jag varken komma på eller kommentera. Jag vill ha... lussebulle. Nu ska jag hämta lussebulle . Adjö då.

Leafar

måndag, december 03, 2007

Idag hade jag tänkt avhandla min dag... igen

Vi börjar med dagens visdomsord.

“To those of you who received honours, awards and distinctions, I say well done. And to the C students, I say you, too, can be president of the United States.”
George W. Bush

Jo tack. Vi märker det. Du kan vara alkoholist också. Pff... ja se USA. (Den meningen är inte längre än 5 rader, Ida. LÄS!)

Bush har hävt ur sig annat kul också:


Angående vapenlagar:

“I think we ought to raise the age at which juveniles can have a gun.”

Angående ekonomi:

“It's clearly a budget. It's got a lot of numbers in it.”

Angående fransmän/språk:

"The thing that's wrong with the French is that they don't have a word for entrepreneur”

Ja, jag säger då det. Tack för det Bush. Det känns tryggt att ha ett geni som du på en av de högsta posterna i världen.


Vi har i skolan fått i uppgift att läsa någon bok inom epoken modernismen. Jag funderade på Kafka ett tag men jag valde slutligen novellsamlingen "Onda sagor" av Pär Lagerkvist. Han är btw även min favoritpoet. Tillsammans med lite mer okända. Lars Forsell är bra också när jag tänker efter. Hur som helst. Jag har redan läst en av novellerna i den boken eftersom vi gick igenom en del av det i ettan. Den var bra. Svart var den också.

Dagens dikt(givetvis av Lagerkvist):

Intet är förgäves,
allt är du, o liv.
Varje stund som skänks mig
är ju du mitt liv.
Intet går till spillo,
intet strykes ut.
Intet för mig vilse,
bara hem till slut.

Rejält bra ärligt talat. Tack för idag. Nu ska jag duka bordet och snart även äta.
Fred ut//Leafar (plagiat, hahaha)

söndag, december 02, 2007

En dag bestående av folk med dålig smak

Jag jobbade (ringde hem till folk mitt i middagen för att lura på dem en prenumeration på pocketböcker) idag. Jag blev inte förvånad när de flesta svarade att deras favoritgenre var "deckare". Folk har dålig smak.

Dagens lunchrast var mycket innehållsrik. Jag gick förbi affären "Topshop's" skyltfönster på vägen till min lunch. Och vem var det, som i jeans, väst och lös fluga, stod modell. Jo Kate Moss. Jag stod still och skrattade högt en stund åt hennes påflugna uppenbarelse. Jag hoppas att det inte såg allt för dumt ut men jag kunde inte hålla mig.

Där blev jag allt förvånad.

Sedan tog jag ett beslut. Det beslutet innebar att jag skulle äta på 'fröken Olsson' istället för mitt vanliga "ta en baguette och en dricka för 25:-" ställe vid korsvägen. Jag tänkte att jag skulle vara lite lyxig och inte så enformig. 'Omväxling förnöjer' tänkte jag och tog mig till fröken Olsson. Det var ett ödesdigert misstag och min plånbok hatar mig innerligt nu. Varför?

Anledning 1:
Jag köpte en "rågfralla med salami och brie" för 45:-(ni vet vad det andra stället hade för pris)

Anledning 2:
Eftersom dricka inte ingick var jag sedan tvungen att köpa en Dr.Pepper i närliggande kiosk 18:-

Anledning 3:
Brien var inte god och jag blev inte lika mätt som vid korsvägen

Sammanställning av priser:
Baguette som mättar inklusive god 33cl cola (25:-)
Halvgod rågfralla som inte mättar + Dr.Pepper 50cl (63:-)

Nog för att Dr.Pepper är god men... inte så god att jag är villig att bli pank för att få dricka den.

Nåväl. Trots dagens incidenter är jag tämligen nöjd med min insats som översliskigt trevlig, bokälskande försäljare. Jag vann till och med en bok som handlar om någonting. Jag har inte tittat på den ordentligt än. Men den handlar säker om någonting.

Det finns många underhållande(i viss mån sorgliga) människor ska jag säga er. Man blir förstummad över hur många som har ologiska saker att säga. "Jag sitter och äter. Kunde du inte ringt lite tidigare?" är ett exempel på en knepig fråga vilken jag naturligtvis besvarade på mycket hedervärt sätt "Nej tyvärr. Om jag hade ringt tidigare hade jag ju inte stört och då blir mitt jobb så tråkigt." Måste bara påpeka att det är enda gången jag blivit så irriterad på en kund att jag gnabbat tilbaka. Han la på och jag la på.


Det här är en falsk bild av hur man ser ut när man jobbar. Jag svär på att jag inte under en enda sekund av dagen har det där tillfredsställda smilet på läpparna. Ända gången jag har något som kan påminna om det är när jag sålt något och då tror jag snarare att jag har ett uttryck som illustrerar "Ha, jag är så jävla bra". Lite självgod måste man vara för att lyckas sälja.

Dagens I-landsproblem:
Att hörlursladden till mp3:an onekligen har snott ihop sig och bildat knutar till nästa gång man tar upp den, oavsett hur väl man lindade sladden innan man lade den ifrån sig eller vart den än har legat... (Hos herr D.W gäller detta även konsolerna till Ps2.)

Dagens I-landsproblem 2:
Finns det bara femhundralappar i bankomaten?

Dagens I-landsproblem 3:
att jobba på söndagar!!

Båda tre upplevda under en och samma dag. Mitt liv är hemskt.

Apropå ingenting. Jag pratade med en 37 årig kvinna från Karlstad idag. Hell Värmland.

Så. Nu var jag lokalpatriotisk för en stad jag inte bor i. Bra så. Hejdå.

Leafar

lördag, december 01, 2007

Why does it rain? [2]

Nej, jag har ingenting emot regn. Jag brukar ta promenader i regn.
Idag regnade det. Men jag tog ingen promenad. Jag befann mig i regn men inte under en promenad.

Vad jag utförde:
1. Jag gick min "utbildning" i pocketboksförsäljning

That's it. I övrigt har jag bara varit avskärmad tror jag. Egentligen borde jag kanske be de jag träffade om ursäkt för det men jag tycker nog inte att jag gjorde fel. Jag kände mig ganska underlig idag. Inte ensam, för det låter så negativt, men kanske distanserad. Men det var bra tror jag. Som att se allting utifrån/inifrån.

Jag var med Ellen i stan när hon köpte sin tröja också. Paraplyet gick sönder och jag blev genomvåt. Ellen också antar jag. Men nöden har ingen lag och jag var hungrig. Åkte hem och åt. Lät dagen gå. Om man antar att tillståndet "gör något är (+) och tillståndet "gör inget" är (0) så tror jag att jag låg på "[error] the word 'gör' doesn't exist" vilket borde innebära (-). Jag befann mig, som så ofta, i ett tillstånd av ren tankeverksamhet. Vilket visserligen kan ses som att göra något och visst gav det något. Men det var det här att sätta sig upp i sängen och inse att man tänkt bort två timmar som fick mig att haja till. Det händer då och då men inte så ofta. Nog om mitt misslyckande som bland annat smakråd.

Eternal sunshine of the spotless mind. Såg den idag(igår/lördag) och ja, jag gillar den.

På grund av min oförmåga att gå och lägga mig kommer jag imorgon att:
1) Stiga upp med tanken "ivöoiahdknvölso????"
2) Konstant förbanna mig själv under de sju timmar jag är på jobbet
3) Glömma av viktiga saker
4) Komma på onödiga saker
5) Glömma av onödiga saker

etc.
Så det kanske är dags att tuppa av. Sov sött. Jag ska drömma om nått kul har jag bestämt mig för. Jag ska verkligen anstränga mig för att tänka på de mest underliga och bisarra saker jag kan komma på innan jag somnar och se vad det blir av det. Kan bli intressant. Rapporterar väl imorgon antar jag. Sov.

Leafar

Beep: [Insert 'Rubric' here]

Nu är klockan över tolv och jag skriver om fredagen, igår alltså.

Jag hade som vanligt en "hemsk" fredag. På engelskan var det nationella prov, muntligt, och man fick veta saker man inte trodde/visste om personen som man inte visste mycket om. Sånt kan vara deprimerande. Komplexa tal. En trevlig svenskalektion innehållande bland annat flödesskrivning till musik. En "argsint" och en "sorglig/vemodig" låt(en låt med Soil och Mad world med Gary Jules). Och vår kemilärare myntade uttrycket "nästan jättestark syra" när han försökte sig på att förklara vissa syra/bas konstanter sista lektionen på veckan. Kul syra/bas skämt följer härmed:


Jobbet ordnade upp sig så nu har man pengaflödet någorlunda tryggat. Jag ska sälja pocketböcker numera och jag tror att de, trots överlägset antal intresseväckande faktorer, är mer svårsålda än hederliga front-kalsonger. Men vem vet?

Tänkte berätta om kvällen hos Ellen(det var ett rim) men jag insåg att 99,999...% av alla de som läser min blogg var med. Så vad finns det att säga? Jo, jag vann. Allt!

Jag fann mig själv synnerligen förvirrad idag(igår/fredags). Jag kände mig påträngande koncentrerad och jag som aldrig har ont i huvudet hade det idag. Tredje dagen i rad som något avviker fatalt från det normala. Huvudvärk, ett fenomen som tillhörde "alla andra". Trodde jag. Men icke. Jag har nu slutat grubbla över Kate Moss och finner istället en stor tillfredsställelse i att fundera över alternativa fortsättningar på Nils/Agda blahaet. Jag är inte särskilt produktiv på den fronten. Men allt har sin tid. Så nu är jag ödesmättad och stämningsfull och slänger in den här:


This part is going to be in english because Ellen wanted me to stop talking in english earlier. The problem is: I don't know what to write. Well, I could talk about my childhood and how exiting it is to grow up in a City... town?... village like Karlstad but nah... you'll just get bored to tears. Let's talk about something else. Time for example. Time is, for the moment, running out(i.o.w. I'm frickin' tired) Godnight.

Leafar