fredag, november 23, 2007

Allt man behöver veta och lite till

Jag föraktar bloggare. Människor som spenderar tid framför datorn för att nedteckna sina liv och få lite uppmärksamhet i sin gråa vardag. (med vissa undantag) För sjutton: Ta en bok och läs, skriv ett brev eller lyssna åtminstone på musik. Men jag har förstått tjusningen i det och är antagligen fast jag också nu. Jag är en svag människa.

Andra saker jag är:
- Ateist
- Vänstersympatisör/röd/socialist (inte kommunist eller extrem(man vill ju inte sticka ut))
- Köttätare ("Jag kämpade mig inte upp till toppen av näringskedjan för att bli vegetarian")
- Inte särskilt sportintresserad
- Musiker (Jag har egentligen ingen som helst rätt att kalla mig musiker då detta är en förolämpning mot alla som är det. Men det låter så fånigt att säga: 'Dålig gitarrspelare' )
- Filosof (Jag anser i och för sig att vi alla är filosofer på något sätt så...)

Intressen då:
- Debattera
- Filosofera
- Musik (Om man kan vara duktig på att lyssna på musik så tror jag att jag är det)

Och så min musiksmak(som är så blandad att jag inte vet var jag ska börja):
- Dire Straits
- Sigur Rós
- Metallica
- Rammstein
- Disturbed
- Kent
- Lars Winnerbäck
- Jakob Hellman
- Ebba Grön
- Gipsy Kings
- Los Lobos
- Danzig
- Familjen banan (lokalt och totalt okänt)
- Nightwish
- Nirvana
- Santana
- Simon & Garfunkel
- Ska-p
- Systeom of a Down
- The Eagles
- Whitesnake

Annars gammal 60/70/80-tals rock med mera...

Jag måste även nämna några mänskliga Gudar (det är en motsägelse, jag vet) som inte får passera någons hjärna obemärkt. Det finns en författare vid namn Haruki Murakami. Han är världens bästa författare och har skrivit världens bästa bok 'Kafka på stranden' samt världens näst bästa bok 'Fågeln som vrider upp världen'. Eller så ska det vara tvärtom med ordningen... jag har inte riktigt bestämt mig än. Haruki har även skrivit mästerverket 'Norwegian wood'. Så har vi nästa Gud: Carlos Ruiz Zafón. Författare till boken 'Vindens skugga'.

Dagens glädjemoment:
#1: Att jag och några vänner gick på Palladium(bio) och såg 'American Gangster' som var en riktigt bra film. Rekomenderas starkt.

#2: I aftonbladet kunde man läsa artiklar under rubriken 'svenska hjältar' (http://www.aftonbladet.se/svenskahjaltar/article1029968.ab). Optikerna Divna & Anton skänker glasögon till hemlösa. Jag kände mig bara glad när jag läste det. Kanske inget hjältedåd, men minst sagt en god sak.

Dagens hatobjekt:
Saudi Arabiens rättssystem. I aftonbladet kunde man idag även läsa att en saudi arabisk kvinna, som blivit våldtagen, dömts till 200 piskrapp och 6 månaders fängelse för att ha tillbringat tid i en bil med okända män.(http://www.aftonbladet.se/nyheter/usavalet/article1313708.ab)
Jag tänker inte ens kommentera idiotin i den domen.

Jag avslutar med ilskan på topp. Godnatt.

Leafar

Inga kommentarer: